Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitel Tio - "Upp, upp och iväg!"

Och med ens sprängde de iväg,
upp i luften, bort från Antiguden, som stod överrumplad och
förvånad.
Han hade aldrig sett dess like,
och kom aldrig att få se det igen.

Konungen hade tagit dem bägge; Turquoise och Saculdeque, vid livet
och for med kraft ut ur skrevan i tid och rum, tillbaka
i den riktiga världen, varken ovan eller under.

Han landade åter på världens högsta höjd och här visade han
de två dimmornas tempel som låg i en dal nedanför berget.

Han visade vägen och de följde.

De nådde templet och steg in.
Ingen visste vad de hade att vänta...

Endast en kall bris från bergen vinkade av dem då de trädde an templet
och försvann.






Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 218 gånger
Publicerad 2008-11-21 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson