Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sonett


Så ofattbara ting ett öga gråter


Vad är ett liv av jord, som jord blir åter
ett andetag av intet, livets själ
av skamlighetens bortvända farväl
De dagar som blir natt när död förlåter

Så ofattbara ting ett öga gråter
en inre mänskas strid ett evigt gräl
och den som ville intet ville väl
att godhet är att vara den som låter

Och ändå är det kärlek som är livet
att vara nära skamlighetens jag
ett möte med den sanning som blev du

Så vandrar jag i det som blev mig givet
det ljus av liv som blev min enda dag
jag vet, det intet talat, är mitt nu




Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 346 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-25 13:23



Bookmark and Share


  Nayienna
Vacker sonett. Jag gillar formen väldigt mycket och du lyckas fånga den där glittrigheten som många sonetter borde ha men inte får.

Jag hade dock för mig att slutet brukar ha formen
c
d
c

d
c
d

Men det var bra i denna form också.
2008-11-26

    © Birgitta Wäppling VIP
Här har du redan utvecklats till en sonettande poet.., som trollbinder med ord.

Särskilt första raderna fastnar jag vid lite extra.

Bokmärker och kommer tillbaka till denna.
2008-11-25

  Kristina Wallbing
Så ofattbart välskrivet och vackert. Bland det bästa jag läst på länge! Asch, klump i halsen fick jag nu också...



Stannar länge vid:

"Och ändå är det kärlek som är livet
att vara nära skamlighetens jag
ett möte med den sanning som blev du"


Kram!
2008-11-25

    papillon
Utsökt i formen, gripande till sitt innehåll, de två första raderna, ja hela första strofen, gör mig fullständigt mållös.
Applåderar och bokmärker
2008-11-25

  dead_prez
snygtt upplägg, pulserande orm tyckte om den jättemycket.
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå