Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekssång till all världens vackra döttrar. Författad under en ensam, sömnlös natt


Kärlekssång

Vet du om att du är vacker
Har jag sagt att månens glans
ej kan mäta sig med den i dina ögon
och ditt ansikte en tavla
satt i hårets mjuka krans
Större skönhet såg jag aldrig någonstans

Vet du om att du är vacker
Har jag sagt att i mitt bröst
tänds en längtans låga varje gång jag ser dig
och den elden ska ej falna
ens när sommar går mot höst
Ja, den brinner än och är mitt hopp, min tröst

Vet du om att du är vacker
Har jag sagt dig att din mun
har en smak som liknar himlajordens nektar
Dina läppar är som strimmor
av en solstråle så tunn
Åh, jag drunknar i ditt ögas djupa brunn

Vet du om att du är vacker
Har jag sagt att dina bröst
är två mjuka, vackert formade juveler
Hela du är som en ängel
och din skönhet är som störst
när du talar med din silverlika röst

Vet du om att du är vacker
Har jag sagt att varje gång
som du ler emot mig bultar hårt mitt hjärta
Så jag ber dig: stanna hos mig
känn min kärlek, hör min sång
Åh, jag önskar du bli bara min en gång

//2005




Fri vers av Karl Henrik Karlsson
Läst 527 gånger
Publicerad 2005-08-15 17:22



Bookmark and Share


  purpleangel
Vilken härlig kärleks sång... hoppas "hon" som inspirerat dig fick/får lyssna på den.. Ljuvligt romantisk.
2005-10-13

  Frida E
Väldigt fin den här, tjejen som får höra den ska vara lycklig. Gillade speciellt:

"Dina läppar är som strimmor
av en solstråle så tunn"

vackert!
2005-09-03

  Lost_4_life
jag fick en pirrig känsla i magen bara jag läste första styckt. man känner att det är verklig kärlek i luften. väldigt,väldigt, väldigt fint. och du lycks rimma utan att det låter dumt. bra gjort. den kommer jag läsa om igen!
2005-08-26

  honungsillusion
Väldigt fin, även om vissa saker är lite kliché, som exempelvis det med ögonens brunn osv. Du lindar in allt så vackert, så det verkligen känns som om dikten är riktad mot en själv. Bra!
2005-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Karl Henrik Karlsson
Karl Henrik Karlsson