Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VEM?

 

Vem är du
som håller min kropp i ett järngrepp
                 var morgon då nattsömnen flyr?

 

Vem är du
som vägrar att ge mig min frihet
                 var morgon då dagen gryr?

 

Vem är du
som allvarligt väljer att tiga
                 var morgon då frågorna yr?

 

Är det jag
som skräckslagen skyggar för livet
                 var morgon då ångesten styr?

 

 

/Annika Strömberg mars 2003




Fri vers av •AW•
Läst 428 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-03 22:25



Bookmark and Share


  Quasimodo
Håller mycket det vi är och det vi när, i ett starkt uttryck här !!
2008-12-05

  Eva Langrath VIP
Bild och text förstärker varandra, ger en känsla av "vill inte se"

Eva
2008-12-04

  Njord
Du är bra på att rimma känslosamma rader. Gillar också strukturen på dina verser, samt repititionen som gör texten lättläst. Sista versen ger indirekt svaret på din fråga, skulle gärna fortsatt undra-Bilden är mycket vacker, otäck på samma gång.
2008-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Ofta är vi själva våra lurigaste fiender.

En snygg dikt, Annique.
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

•AW•
•AW•