Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskar dig alltid, mest på sommaren.



När hösten kommer
löven mörknar
och allt man har kvar
av sommaren som gick
är ljusa vackra minnen
då ser jag dig
ännu
i klara rika färger
och mina kropp
vill krama din
i bakgrundsljudet av
fåglar som kvittrar
men
när höstregnen fallit
30 dagar i sträck
och vintern närmar sina
vita fotsteg
då glömmer jag
ibland
hur mycket jag älskar dig
jag glömmer bland
snöslask och jobb
bland arga ord
trötta irriterade diskussioner
rutinsamlag
pussar på tillvänd kind
glömmer
bland smutsiga lakan
diskho fylld till bredd
skrikiga ungar som alla vill
synas mest
jag glömmer
hur mycket jag egentligen
älskar dig
fast sommaren
gav minnen av kärlek
som aldrig tar slut
spänningen i mitt sköte
likt tonårsrus
fast min kind ständigt ville
vara nära din
mina läppar fastklistrade
vid dina
kvällar då barn somnat tidigt
och älskog som rodnade
himlen rosa
så glömmer jag
när höstregnen fallit
30 dagar i sträck
och vinter närmar sina
vita fotsteg
hur mycket jag egentligen
älskar dig

så älskling
paus
hissmusik
glöm inte mitt namn
mina lena lår
runt din kropp
minns kärleken
röda hjärtan som ritades
i imman på glasrutan



ses vi igen

nästa sommar




Fri vers av Havanna
Läst 292 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-12 09:47



Bookmark and Share


  Njord
Det är alltid lättare att älska när det finns lite motstånd. Detta har du beskrivit mycket vackert i denna dikt.
2008-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Vackert och drömskt.
Sommaren är en oas.
2008-12-12

  lyckeli
märkligt så mycket enklare det
är att älska sommartid

eller kanske inte alls märkligt
egentligen

snyggt fångat
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna