Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
glommens fiskeläge en snöig morron


runt bordet i en skans

jag känner situationen
den är inte ny
vi disskuterar framtid
hur blir det efter jul
är jobbet kvar

jag berättar om
förhandlingar
om maktspel
på högre nivåer
där en barnfamiljs
överlevnad
saknar betydelse

hur politiska meriter
och snacksalighet
ger poster
genom det
vanligt folk
kallar rövslickeri

det hjälper inte oss
kommentaren är självklar
men om jag inte kan systemet
kan jag inte heller lämna
någon hjälp
allt bygger på
att kunna manövrera
i de irrgångar
som vanligt folk
inte har en aning om

det demokratiska underskottet
som kallas myndighetsutövning
som skyddar generaldirektörer
och byrådirektörer
på sätt som
skulle göra en sämre
begagnad bilhandlare
grön av avund

det är detta
som är min utmaning
som gör
att jag sitter
i en fiskebåtsskans
trots hög feber

jag har sett
tillräckligt
mycket hjävulskap

och det är snart jul




Fri vers av tom boreland
Läst 369 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-12 20:12

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ***Wicke***
Många fyrkantigabordsförhandlingar har det blivit med hulda på spisen. Där finns ju vetskapen om hur det är. Något som borde bli en lärdom till dem som leker med förståndet så som de gör nu. för som sagt fiskepolitik finns inte längre, bara ett maktspel med liv som insatts
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland