Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar om natten


Bibeln


Sedan bibeln skrevs finns på jorden mycket nytt
men vad har vi lärt oss genom åren som har flytt
Det fanns en fattig snickare som ville allas väl
men han blev för hotfull en mycket vacker själ

Maktgalna människor skrämdes han måste bort
korset snickrades och hans levnad blev kort
förlåt dem för de veto icke vad de gör
ändå fortsätter vi och varandra förstör

Judas sålde för penningen sin själ
med förklaringen han ville bara väl
Thomas han tvivlade på sin egen tro
kanhända detsamma i våra hjärtan bo

Frågan finns här utan något svar
blickar upp mot himlen mot min far
stänorna tindrar som kristaller i natten
kanhända bär de med sig svaret ja skatten..........................













Fri vers av duvan59
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-22 23:12



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Vacker rytm och innebörd, tänkvärt helt klart...det var nog även rim, ,,ja det var det va? Genomtänt och intressant.
2008-12-22

  Mats Henricson
Sensibel och FIN tolkning av julhistoriken ! Bokmärker !
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59