Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"bara ord" eller?


En mening
ord sammansatta
Så banalt egentligen
vilken smärta de kan medföra

Egentligen borde det tilltala min teatraliska ådra
att något så litet, ändå kan vara så mäktigt
Borde vara mer komiskt, än tragiskt
Även om det då inte känns så
- just nu

Vad trött föresten man kan bli på just ord ibland
Uttalade - ren luft
Nedskrivna - bara fåniga symboler

Är det inte just handling
som avgör vilka vi är?
Ord väger ju egentligen ganska tunt
i jämförelse

och ändå....

vilken kraft de ibland besitter




Fri vers av Regular
Läst 304 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-23 01:51



Bookmark and Share


  Blåbäret
precis så och just så...applåder
2008-12-27

  Doktor Vinter
Men åh.
Såklart det är så. jag har allt tänkt på det så ofta..
Men jag kan aldrig uttrycka mig så så att det känns, hörs, ser.. bra ut. Eller, i ditt fall; perfekt ut!
2008-12-23

    deb8
Ja ordens makt är enorm speciellt de som aldrig uttalas, däri ligger sanningen oftast, fast det får man ju aldrig reda på;) Handling kan anses mera värd men jag tycker inte alltid det för handlingar utförs ofta automatiskt och utan känsla och egentligt engemang så åter igen, det är de tysta som talar, iallafall för mig..
Din text sätter igång tankar och ord uppenbarligen...
2008-12-23

    Melona
vad ger mest
skulle det givetvis stå...

:DD
2008-12-23

    Melona
ord är emellanåt ALLT
men samtidigt
ingenting

ta ordet kyss:
ja, fyra bokstäver
som i sig
med innebörd kan få det att suga till i ens lekamen
med fler ord runtikringsig (hopskrivning där)
och sedan utförandet, den fysiska handlingen
då förvisso: att kyssa,

säg
var ger mest?!

fast du
jag vet inte...


men aldrig
bara ord,
just ord - isåfall...
2008-12-23

  Trädflickan
Ja jag har funderat mycket på orden, vad de kan utlova, vilken makt de kan ha att måla bilder som inte är sanna alla gånger. Ibland är tystnaden så skön..
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular