Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-för inte fan är det jag som bestämmer ;-) -


nattliga tankar inifrån en skendemokrati



I fruktan för att framstå
som intoleranta
Sålde vi vår frihet att tänka,
tycka och känna
...nä föresten vi sålde ju inte
Vi gav bort den
I utbyte mot politisk korrekthet
Hur politisk inkorrekt den nu än må vara

Demokrati är endast godartad
så länge majoriteten anses god
Men vem är god?

Tolerans är endast en dygd
så länge den inte utövas...på
de intoleranta

Fri från fördomar är ingen INGEN människa
Men fördomsfria är visst ALLA idag
Själv är jag nog hellre fördumsfri
för hellre lite korkad...än rent för dum
Vet inte om jag är för heller för den delen...
Att vara emot har alltid på något sätt framstått
som mer äventyrsfyllt
Och vad är föresten frihet?
Nä, jag håller nog hårt i mina fördomar...
det är ju endast före det är en konst att dömma ut
Efteråt är det väl inget svårt att döma ju
Då vet man ju - resultatet

Men för friheten att vara dum...
DET är demokratins kärna det
Ty även om jag inte håller med dig i sak,
är jag beredd att slåss för din rätt
att utrycka dig...och det just i sådana ämnen
som inte egentligen
hör hemma
i en demokrati
Annars dör grundpelaren
demokratin sägs stå upp för











Fri vers av Regular
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-28 02:59



Bookmark and Share


  Thurizas
dina nattliga tankar herr regularis är inte alltid att leka med.

själv känner jag mig mest bara jävligt dum som är rädd för både det ena och det andra som har med människor som skall bestäma,oavsett om vad dom vill bestämma om. jag vill leka anarkist och bo i skogen så kan människan och hennes jävla politik(oavsett form) ta död på sig själv. för när det kommer till kritan är det bara pengar allt handlar om,aldrig rättvisa.
2008-12-28

  LassO
de s k liberala är de minst liberala mot de som anses vara oliberala.... se t ex kyrkan och kvinnoprästmotståndare, se politiken och de som "är för långt åt höger, eller vänster"
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular