Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De där konstiga dagarna



Julens kalla limbo
De där konstiga dagarna

mellanmjölk
mellanmål
mellanöl...
En riktigt svensk uppfinning

- Mellandagarna -
mitt emellan ingenting


Då förkylningen kryper fram
och en årslång baksmälla tar tag i dig

då presenter ska bytas
då förlovningar ska brytas

när nya löften ska planeras
och gamla ignoreras

när lyckan du inte finner
för fotbollslaget du följer aldrig vinner

i alla fall inte under mellandagarna

en sista fylla avnjutas
en sista otrohetsaffär genomföras

för året är ju ändå snart slut
och då börjar ditt nya liv,
eller hur?

Mödrar stressar runt mellan släktingar
och döttrar dyker in i mellandagsrea-fäktningar

Inte ens snö har vi fått

Ännu en meningslös fika i mörkret
teet luktar kanel och bullen smakar saffran
Varför det?
Julen är ju egentligen slut

snart
slut




Fri vers av självdestruktiv
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-28 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

självdestruktiv
självdestruktiv