Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den svagaste länken är den som bara håller i sig själv...



tick tack tick tack tick tack tick tack
tiden rullar på som om den inte bryr sig
en sekund har gått... en minut... en timme...
en dag... en vecka... en månad... ett år...
inte ens bokstäverna vet vad de betyder
orden är suveräna och enastående... oförstående
meningar sväljer betydelser och formar stycken
stycken som leder till sida efter sida av markeringar
miljontals svarta streck och prickar och ringar
fingret vet inte vad handen gör
handen vet inte vad handleden gör
allt är i bitar
klart och tydligt i små felvända pusselbitar
allt är grått och alla kanter är avtrubbade
ingenting passar ihop
om mitt hjärta gör ont
varför kan jag inte bara slita ut det
slita ur denna klump av muskler och vävnad
genom torrt skinn, vått skinn och uppbänd bröstkorg
vad fan ska jag med ett hjärta till...
om mitt öga vägrar se det jag vill att det skall se
varför kan jag inte bara gräva ut den och döda den
skära upp den och dissekera den metodiskt och sakta
ögongloben känner inte smärta
jag vill se skalpellen pressas genom
forceras genom iris... genom lins och allt...
det är ingen del av mig ändå
ingenting passar ihop med någonting annat
jag vill bara sova... i timmar, dagar... år...
försvinna så sakta... tyna bort till ingenting
... det vore s ofantligt passande..

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-08 19:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
härligt språk, uppskattas godt
bokmärkes!
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen