Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
45 år senare


Åh, Monica Z

 

Åh, Monica Z

Din mjukt fjädrande röst, en skarp klinga
vars spets träffar rätt i varje ton
med kärlek och hetta lindad runt
och mitt i

Åh, Monica Z

Du sjunger min ungdom hit igen:
ett rökigt jazzcafé med ett halvt glas Cardinale
som varade hela kvällen
tonerna gungande i glaset

Åh, Monica Z

Vad min ungdom var rökigt jazzig
svårmodsbäddad, spetsad
med nattligt jam, musikalisk lek
När jag sjöng med bandet
- slutna ögon, kanske lite falskt -
men med perfekt rytm
och, alltid, den röda strålkastaren
var livet gott och fullt



Åh, Monica Z

Din stämma är som forsens brus
i våra norrlandsälvar
jag reser med dig
igen

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-01-10 16:23



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet om en stor sångerska.
Applåder!
2009-01-11

  anits VIP
Hon var fantastisk
2009-01-10

    ej medlem längre
Läser detta och drabbas av nostalgi ...
2009-01-10

  Anders P VIP
Monica var stor. Hon förenade jazzens idiom med det svenska vemodet. Som Tage D. sa; "ett lingonris i ett cocktailglas"
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Hon hade mycket jazz och blues i sin sång. Äkta känsla.
2009-01-10

  Måna N. Berger
Hon var en underbar sångerska, en oförglömlig artist! En av våra största. Det värker alltid till ett litet hugg i mitt hjärta när jag tänker på henne. Så mycket hon gav, så hon kämpade.
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)