Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftburen


med utbredda vingar, tungt seglande
sveper fågeln neråt-inåt byggnaden, en lada
det blir svart.

trädtopparnas böljande kullar är ett landskap för sig
i mellanrummen mellan skogarna: åkrar och ängar
sjöarnas pärlband, glittrande och reflekterande solen
där jag flyger

jag seglar långsamt uppåt, vänder
tjusad av fullmånen, blekt genomskinlig
i middagssolen. mitt skri är fågelns glädjerop,
därefter sjunker jag, glider in
i byggnaden. det blir svart.

*

bara ett barn
drömde jag detta,
min första dröm:
luftburen

*

genom livets många nätter, återkommande
drömmar att jag flyger

fågeln tar så småningom skepnad
som människa: kroppen lyfter när
jag lutar mig svagt framåt, håller andan
koncentration och fokus bär mig uppåt, jag svävar,
svävar i berusning. den starka livskänslan vill spränga mig. 

*

i natt, samma dröm - och äntligen denna natt
kunde jag lyfta högre än någonsin
i jubel svävade jag, lekande med luftrummen
tumlande i ljuset från sol och stjärnor
utan min kroppsliga barlast och jag flög rakt
mot den genomskinliga månen

jorden under mig krympte
så vacker, blå - vår planet

det sjöng inom mig av liv

 

 

 

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 342 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-11 00:11



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så vacker poesi med såväl naturlyriska som mänskliga klanger, tycker om...ja...
2009-01-11

  dubbelve
drömmar är sömnens gåva till oss


oftast iallafall ;)

och din gåva till mig är ett leende!

TACK för att du skriver!
2009-01-11

  Eva Langrath VIP
Fri som en fagel sa underbart.

Eva
2009-01-11

  glittertindra
associerar till vildvittrorna i ronja rövardotter när jag läser den här, men den här vildvittran är en som inte fick en roll i filmen för det här är bara en som vill flyga och njuta av det, underbar text...
2009-01-11

  Måna N. Berger
Vilken frihet i dessa flygdrömmar! Jag har dem också. Att sväva tyngdlös och se marken långt under sig. Du beskriver det så att mitt hjärta lättar!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)