Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomma tankars trevande tanklöshet...



Jag är tom...

uppfylld av ingenting

mitt skinn, uppspänt på en ram av ben

kött, tarmar och leder däri

ingenting uppenbart fel

jag har glömt hur man tänker...

hur man formar en inre bild...

hur man funderar och filosoferar...

inuti mig råder tystnad

Jag tar in allt jag ser och hör

allt jag känner i fingertopparna

allt flyter in ofiltrerat

ingenting släpps ut

men ändå är jag tom

Mina kunskaper räcker inte så långt numera

jag kan meningslöshet...

... den allomfattande

långt ifrån sorgligt

Min mun har yttrat tjugo ord idag... jag har räknat...

mina öron har hört mer än tvåhundra... sedan tappade jag räkningen

det finns ingen balans här

Jag är tom för att det jag kan ge... vill ingen ha...

Jag är tom för att jag är uppfylld

kväljande ord och glimtar av bilder på näthinnan

Jag ser ingen godtagbar utväg längre...

så jag ber till en gud jag vet inte finns

jag talar till månen som om hon lyssnade

jag skriver... jag skriver... jag skriver...

... så många ord med så lite innehåll

Jag önskar jag kunde försvinna mig bort till ett ingenting jag kan förstå...

... till en tystnad jag kan lita på

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-12 22:33



Bookmark and Share


  Leif Furstedt VIP
Välmålande ord och ett djup i bilden. Gillar det.
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen