Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är vi inte mer medvetna än så


Jag kan inte tro att det är sant att dessa saker sker även i våra dagar
Är vi inte mer medvetna än så
Moderna som vi människor ändå är
Jag blickar emot mellanöstern och vissa delar av Afrika just nu
Vi behöver ju bara titta tillbaka i historien för att förstå att krig
bara ger mer misär
Inte så speciellt kul
Eller hur
Så varför kan vi inte bara vända ena kinden till och istället hålla varandra kära för om du är bror eller syster till mig
så är jag bror till vem som helst
Och då spelar religion och hudens färg inte någon roll
för vi är alla lika röda inuti
Så man behöver inte ta till våld
Sopa rent på alla golv för att förstå att det tjänar ingenting till
Det är bara vapenhandlarna som tjänar pengar på
ond bråd död

Ken Cassel
14/1-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-14 15:16



Bookmark and Share


    tramp
Bra skrivet Ken.

Ja, man kan ju undra varför det har blivit på detta vis. Och framför allt hur skall det sluta….?
Jag är rädd att det hela kan bli bra mycket värre tyvärr. Den viktigaste frågan är hur
kan omvärlden få ett slut på våldet den diskussionen är intressantare än att älta hur det hela började.
Tyvärr har jag inga bra förslag själv att komma med.
2009-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Sedan är det ju också så behändigt för oss svenskar att kunna sitta här och slå oss för bröstet, agera världssamvete och tänka att "så där uppför minsann inte VI oss...det är bara de primitiva folkslagen som är barbarer och inte kan hålla sig i skinnet..."
Så tänker många fast de inte vill erkänna det ens för sig själva.
Och allt som får en själv att framstå i bättre dager är alltid välkommet.
2009-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Hamas´terrorattacker har utlöst dessa krigshandlingar från Israels sida.
Man har bundit ris åt egen rygg.
Hamasregimen är det sämsta som kunde ha hänt palestinierna.

Gråt över de många judar som fått sätta livet till sedan 1948 p g a attacker och angrepp från arabvärlden och terrorgrupper. Inte bara i Israel utan även utanför, t ex Svarta September-massakern.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel