Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min granne är en sådan duktig blomvårdare


I mitt fönster

I mitt fönster står en ny vit
lampa som sprider sitt vackra sken
i den mörka januarikvällen

I mitt fönster ser jag hur pelargonen
med sin vackra skära knopp
sträcker sig mot ljuset

snart har den slagit ut och sprider
sin glädje till både dig och mig

I mitt fönster står en saint paulia
och får kraft av ljuset

den har en vacker blå färg

I mitt fönster står en porslinsblomma
som har så vackra små blommor

I mitt fönster har jag just nu satt
dit en blomkruka med små frön

som blir till vackra blåa femöringar eller
också sotarpojkar som min farmor
alltid har sagt

I mitt fönster står jag ofta och får ny
energi av mina vackra blommor

090117




Fri vers av sajo
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-17 10:38



Bookmark and Share


  anita VIP
Jag ser framför mig bloommorna gro och växa upp i jorden. En underbar skriven dikt. Massor av applåder.
2009-01-18

  Trädflickan
Jag ser riktigt blommorna framför mig. Och fröna som ska växa upp. Livskraft.
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

sajo