Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I somras


Tankar vid förmiddagsfika

Klockan halv nio på morgonen
är det dags att dra sig mot
fikarummet

dagens tidningar ligger på bordet
bara att ta för sig att läsa, kaffeautomaten
låter, många gör sitt val då det finns
så många olika smaker att välja på

jag tar en kopp te med smak av blåbär

när jag ser ut genom fönstret denna snöiga
dag så kommer plötsligt

tankar om förra årets förmiddagsfika i sommarens
underbara tid

på en innergård med kullerstenar fanns bord och
stolar ståendes bland körsbärsträd samtidigt som
man kunde höras måsars skrik och en varm go sol
blandat med skugga

då jag tittar ut ser jag hur stenbänken på innergården
är full i snö så den får vila ännu någon månad till

mitt förmiddagsfika börjar lida mot sitt slut denna
dag som har datum 20/1-09





Fri vers av sajo
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-20 21:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Längtar gör man...
2009-01-20
  > Nästa text
< Föregående

sajo