Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommer nog bli en hemsk svärmor.Känner det på mig. =)))


Han blir stor och jag förlorar honom

Jag vet
hon kommer stå där
en dag
med röda skynket
svepandes genom vinden
andäktigt frälsande
syrestoppande vacker
och det spelar ingen roll
hur mycket jag skriker mina
nybakta bullar efter dig
hon kommer stå
för allt du alltid drömt om
för framtid
och frihet
för livet som som går genom dig
och ska växa i henne
och din kropp
kommer inte vända sig
om
din hand kommer inte vinka
osäkert
efter trygghet
hur mycket jag än nynnar
trollmors vaggsång
trallar imse vimse spindel
det spelar ingen roll
att mina händer
stoppat täcket
runt din lilla kropp
natt efter natt
år efter år
spelar ingen roll
att min famn tröstat dig
när livet varit elakt
värmt dig när luften varit
kall
älskat dig när ingen annan
orkat förstå dig
spelar ingen roll

hon kommer stå där
en dag
med målflaggan i hand
dalakullans krans
andäktigt frälsande
syrestoppande vacker
hon
som ska följa dig
leda dig
dela dina drömmar
andas dina ord
älska dina egenheter
bära dina barn
och stå vid din sida
till slutet
och det spelar ingen roll
hur mycket jag än skriker
mina nybakta bullar efter dig

jag vet hon kommer stå där
en dag
och då
är vår tid över
och
er tid
börjar





fast


jag kommer ändå
viska
ibland
om mina nybakta bullar.




Fri vers av Havanna
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-06 14:00



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Känner verkligen igen mig !
Skrev nåt liknade för ett tag sen "Du är på att lämna mig". Ser hur mina äldsta barn (min son 18, dotter 17år) sakta men säkert går sin egen väg.
Smärtsamt, vackert. Men vi finns alltid som en hamn !
2009-02-11

  Njord
Dont worry be happy.
Gläds åt att du har skapat en person som kan bli älskad i livet
2009-02-06

  * Ammi *
och du kommer att få en annan och fin roll i hans liv! dina bullar komnmer dom att skrika efter, var så säker! livets efterrätt bjuder dom dig på, barnbarnen alltså!

du blir nog en finfin svärmor!! men många mammor tänker säkert som dig ..
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna