Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillsammans blir vi varma och försvinner, min syster och jag...

du sa att jag fick andas in ditt liv
du sa det igår under drogens verkande

idag är det annat, förklarar du med ögon som är ihåliga
andas jag idag så dör jag, vilket du bekräftar med en nickning

under den gyllende ytan simmar jag vilsen runt
söker efter gälar för att kunna leva ett tag till, funna precis i tid

på botten av en svart sjö är jag konstant frusen och blind
gälar hjälper dig, nickar du instämmande

ner mot botten dansar små stenar som små flickor kastat i
tillsammans med en förstående pappa som förklarar varför

månader går, läppar som är lila och blå
i det dystra mörkret

upptäcker jag min syster bredvid mig
vi tar varandras händer, slutar andas

tillsammans blir vi varma
och försvinner...





Fri vers av Skäl till själ
Läst 383 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-02-10 12:48



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket bra skaldat av dig!
2009-02-11

  Elin F
du är förbaskat duktig, du, minsann.

skulle även vilja tacka dig för att du tog dig tiden att läsa min text "Minnen" då det är en text som ligger mig nära hjärtat och som hjälpt mig mycket. tack :)
2009-02-10

  Angeldust
blir ledsen när jag läser detta, har en syster som du så atomatiskt tänkte jag på henne.kram Sunny
2009-02-10

  Maria Natasja
Väldigt bra skrivet!
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Skäl till själ
Skäl till själ