Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag ska jag börja om från början




Idag ska jag börja om från början
andas mina lungor på nytt
skrika skriket av livet
söka tröst vid mammas bröst
jaga efter timmar som flytt

Idag ska jag bara se det vackra
skilja fågelkvittret från allt bakgrundsljud
lyssna till barnaskratt
höra solens strålar kastas ner
låtsas att i himlen finns en god gud

Idag ska jag öppna mina ögon
ta emot allt min dag har att ge
känna omsorgens kram
känna kärlekens kraft
låta dagen stå själv att få ske

Idag ska jag jag lämna fönstret öppet
låta gråsparven flyga in i mitt rum
hälsa rådjuret välkommen
ta räv i vacker tass
lyssna noga och själv stanna stum

Idag ska jag ge mer än ta
le mot främlingen på gatan
skänka mina slantar
ge bort mina kläder
tacka nej åt inbjudan till satan






Idag ska jag börja om från början
andas mina lungor på nytt
skrika skriket av livet
söka tröst vid mammas bröst
och
jaga efter timmar som flytt




Fri vers av Havanna
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-13 13:11



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Den som ändå fick chansen att börja om från början igen...
2009-02-13

  Njord
Vacker dikt med fin rytm och fint komponerade rim.
Tyvärr så går det inte att börja på nytt genom att gå tillbaks. MAn måste nog utgå från där man står nu.
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna