Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som vore jag en salamander

Jag smider planer, men som andra smitt
och är som snärjd i måstens boja.
Jag har så svårt att tänka fritt
och är en lydig papegoja.

Nog är jag blid och smyger fram på tå
och lyssnar snällt till andras klander.
Så är jag en av livets alla små
som vore jag en salamander.

Så sitter jag i detta ödlebo
och blickar på det trista livet.
Jag lever utan hopp och tro
men bugar snällt och undergivet.




Fri vers av Erik L
Läst 337 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-02-13 18:38



Bookmark and Share


  Lena Renman
Väl genomförd, håller temat, underfundig med mycket bra rim! Stor applåd


Lena
2009-02-14

  papessa
en klarsynt salamander tycker jag.....som även kan ändra färg allt efter omständighet...så det så...
2009-02-14

    Bodil Sandberg
kan nog va bra..å va lite salamander
när det blir gnäll o klander
tar man svansen och fenar sta
en finaste dikt tycker jag!!
2009-02-13

  Bibbi VIP
Jag reagerar på mitt sätt kanske men kan inte annat än skratta åt detta annars lite beklagansvärda tillstånd.
Applåd!
2009-02-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
...men salamander är ju söta och kloka i både snabbhet och lyhördhet. Vackra är de också som din lite vemodiga dikt med stort flyt i.
2009-02-13

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Väldigt bra
Och jag tycker du får
sån bra knorr på alla dina
fina rimmande dikter
Sen ger du mig ett bildspråk
jag tycker så mycket om
2009-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra och finurlig!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L