Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänd dataskärmarna utåt ( fabriken del 3 )

Nu jagas utgifter med lupp och piska i fabriken

varje krona som kan sparas måste finnas

Skitsamma om ingen vill ha produkten längre

samma aktieutdelningar måste ändå vinnas


Ja här ska skäras och dras ner så in i vassen

270 arbetare mot 30 tjänstemän

Blir vi bara av med byket på golvet fort nu

så seglar snart skutan rakt igen


Men säg vem synar adnimistationen i sömmarna

det kan väl aldrig finna pengar att spara där ?

Vid skrivborden är väl allt 100% effektivt redan

där väl allt så bra som vi önskar och begär ?

Nej där surfas väl aldrig någon arbetstid bort

och inte är väl datorerna ens uppkopplade emot internet ?

Och inte är det väl något konstigt med att skärmarna

alltid är vända så de som passerar inte kan se dem så lätt ?


All cynism och ironi åt sidan en stund min vänner

låt oss se ärligt på vad som hänt uti vårt avlånga land

Färska undersökningar visar att i genomsnitt

surfar svensken bort en timma av dagen på egen hand


Sen klagas det på den som går och röker

eller tar tio minuters extra kafferast

Vi fångar mygg och silar kameler i blindo

och missar allt när vi går med vår kvast


Vill vi vända denna trend i vår ekonomi

och inget önskar vi väl oss mer

Då får vi vända skärmarna utåt korridoren

så alla kan se vad som på dem sker....


Vänd dataskärmarna utåt !!







Fri vers av operation mindcrime
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-15 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

operation mindcrime