Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu samlade


Ontologier

 

I

kanske finns där en botten någonstans

som möter vår djupaste oro

låter vila

 

varför skulle annars längtan finnas?

 

II

 

vinden går inte att fästa

i en öppen handflata

ögonblicket fägnar oss

 

förirrelse

 

varför följer ändå trädet dess ton?

 

III

 

jublet i min själ har tystnat

och jag darrar inför varje svart hål

som om det vore

det första och det sista

 

men varför ropar då fortfarande mitt hjärta?

 

IV

 

kanske finns där ett ljus

som värmer det frusna

förtydligar

klär av

 

varför skulle vi annars rädas mörkret? 

 

 

IV

 

kanske finns där sanning 

gömd  

varför skulle vi annars frukta lögnen?  




Fri vers av Hannadraken
Läst 892 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-16 17:46



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Mycket välförtjänt stjärna
2010-12-03

  Anders Perols
Strålande väl skriven dikt.
2010-03-18

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket bra!
Bokmärkt.
2009-12-15

  noname_realmind
Fenomenalt!!
*bokmärker bums*
2009-04-10

  Gunnar Norrman
Ja, visst gör det ont när knoppar brister
varför skulle annars våren tveka?

(Karin Boye)
2009-04-08

  Maria Zena Viklund
grattis till en välförtjänt stjärna!
2009-04-06

  andrasidan
De obesvarade eller svarlösa frågorna är de bästa. Om det andra vet vi inget...
2009-04-05

    sunnanvind
Mycket mycket bra! Applåder!
2009-02-19

  Mr Lindemann VIP
Ja, här har du så skrivit nästan ur bibeln så

Menar det i positiv bemärkelse

Något högt, andligt som sätts på pränt
2009-02-19

  Maria Zena Viklund
en underbar ontologi som jag bokmärker!
2009-02-19

    ej medlem längre
det här är ju helt enkelt ett bokmärke att gotta sig i flera gånger!
2009-02-19

  Eva Langrath VIP
Så smärtsamt sorgset och ändå mitt i det svåra andas ett hoptt.
Eva
2009-02-18

  Mona*
Jag tycker om det här!
2009-02-16

  Lili Samuelsson VIP
detta är ju bara så bra
särskilt I, som jag tagit till min själ förut, just den tangerar något i mig som berusas, tack för denna sammanställning och för att jag fick fatt på den där botten,igen
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken