Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åklagaren går i Amerikanarnas fotspår

Du är inte den enda som laddar ner filmer och musik
ifrån Pirate Bay
Men nu går åklagaren i Amerikanarnas fotspår och säger
att det inte är okej
För de som gör film och musik vill att du ska betala för dig
Man vad kan de göra
Är de inte tillräckligt rika redan
Har de inte tillräckligt med föda
Har de inte redan tillräckligt med mat på deras bord
Kan de inte förstå att alla vill ha chansen att höra och se deras sköna filmer
och musik
runtom på vår jord
För vem vill gå och köpa en film eller en skiva för ett par hundringar när det endast är vissa sekvenser i filmen
eller där det endast är ett par låtar som är bra
Inte jag i alla fall
Då får de allt sänka priset …..

Läste en vettig insändare i Expressen häromdagen ifrån en människa som sa
Det är vi medborgare som betalar åklagaren med våra skatter
Och nu vill han sätta dit oss medborgare för att vi laddar ner ifrån Pirate Bay
Nu vill han sätta dit sjuttionio procent av oss alla
Vi alla som någon gång har laddat ner ifrån Pirate Bay
Vilket skämt
Och honom ska vi skattebetalare betala för att sätta dit oss själva
Kom igen nu
Det rimmar jäkligt dåligt
Jag kan inte annat än hålla med ….

Ken Cassel
18/2-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-19 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel