Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en oskriven sång

Nu har jag gått min linje
och svalt min sista dos;
ett söndrat inre
har spelat ut sin blues.
Så lyder visst det hela
och följer jag min tråd
så kommer jag att spela
detsamma på ackord.

Nu har jag skrivit detta
i hundra dar och mer;
vad jag valt att berätta
är det som ingen ser:
Mitt inres slagna viljor
är kanske ingen sak,
men allt är nu i spillror
och jag ett strandat vrak.

Så här får du en sång
jag skriver om och om.
I sanning är det här
ännu en oskriven sång.
Ännu en oskriven sång.

Nu kan jag inte styra
så fråga inte vart.
Jag sitter med min fyra
där ljuset brinner svart.
För andra ljusa rader
jag tar min dos, mitt gift.
Men vänder vi på bladen
står allt med samma skrift.

Och här får du en sång
jag skriver om och om.
I sanning vad du får -
ännu en oskriven sång.
Ännu en oskriven sång.




Fri vers av Erik L
Läst 340 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-02-21 14:19



Bookmark and Share


    JeSö
De flesta texter framstår nu för mig som bara ord, när jag läst detta. (I synnerhet mina egna...) Skulle kunna nöja mig med att instämma med tidigare kritiker och säga mästerligt!, men särskilt orden "Mitt inres svaga viljor..." fastnar verkligen...så jag behåller dem... Tack! =)
2009-03-29

  Losnall
Diggar din stil xD
2009-03-25

  Bibbi VIP
Mycket smärtsamt berörande.
2009-03-08

  "Silver"
Tycker mig hålla diktboken i mina händer och läsa denna klassiker som även finns tonsatt till en trubadurs vemodiga noter. Den är ju även skriven som en sång, med sin refräng och sina upprepningar. Hög igenkänningsfaktor - alla poeter känner nog så här ibland.

Tredje raden bryter dock takten och i detta fallet tror jag det skulle vara bättre om den inte gjorde det, speciellt om det hela ska sjungas. "Ett (enstavigt adjektiv) och söndrat inre" hade jag nog försökt med.

Applåd förstås och bokmärke!
2009-02-28

    © Birgitta Wäppling VIP
Sorg och vemod, i en sångtext där melodin anas mellan raderna.
2009-02-23

    Bodil Sandberg
Ett söndrat inre har spelat ut sin blues...kan det stora vemod fångas mer poetiskt..en stark och gripande dikt Erik
2009-02-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
Helt underbart vackert i all sin vemodighet.
Du har så underbar melodi på denna sång. Tonerna flyter.
2009-02-21

    ej medlem längre
Mycket vemod innehåller din fina dikt Erik!
Men vacker är den:)
2009-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Mästerligt!
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L