Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprungligen påbörjad i februari, om jag inte minns fel. Därav vinterstämningen.


Stjärnan i kranens topp

Från fönstret ut mot natten ser han
Mörkgrå skyar över snöglopp
Där väggar i vardande, och virke
Ger sina löften inför våren

Och då ljusen falnat i kvarteren,
Då vägar och väderstreck delar färg
Och färre fordon flimrar
Mellan trädens silhuetter

Då får han tröst av förortens fyr -
Den vägledande varningslanternan
Som sitter som en stjärna i kranens topp
En vemodig vaka, pulserande i rött




Fri vers av Effell
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-22 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell