Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tårar på min kind skrev jag efter att min mor gått bort i en svår sjukdom, som heter Althzeimers.


Tårar på min kind

Tårar på min Kind.

Allt som en gång var viktigt för
min mor, tunnandes ut mer och mer.
Utlämnad till främmande händer.

Hon minns inget om den tid, då
hon fostrat, läst sagor, tröstat
och snutit oss barn.

Jag vänder mig om för att vinka till mor,
hon ser på mig, men blicken är långt
borta, hennes kropp är som en
knopp i sitt skyddande hölje.

Tårar finns på min kind, jag önskar
att mor snart skall få nyckeln till
himlens port.
Där kan jag sörja den mor, som redan
är borta.
UllaBritta ek




Fri vers av UllaBritta
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-25 12:43



Bookmark and Share


  LenaLisa
Tack!
Underbar text om en så tung erfarenhet!
Den sjukdomen stjäl ju de älskade människorna ifrån oss före döden. Sorgen är då extra tung, tror jag...

Kram från LenaLisa
2009-02-25

  Eaglemountains VIP
Väldigt berörande, om när sjukdom härjar, sådan sjukdom som gör att närstående inte minns det som varit. STARKT SKRIVET!
Tack för att Du delade med DIG!
2009-02-25

  En strimma av guld
En fin dikt om saknaden och sorgen efter en älskad Mor.
Tack
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta