Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bruten mans testamente

En bruten mans testamente

säg hur skulle jag skriva det min vän

När allt hopp gått om intet

och tron övergivit mig för länge sen


Jag bubblar inte över av känslor nu

jag går bara under i min egen likgiltighet

Jag drunknar inte i sorgens svallvågor

jag kvävs bara i de största livsleda jag vet


En bruten mans testamente

hur skriva det utan att svika sig själv till sist

När allt kastats överbord

och allt som finns är resterna av det man mist


Kommer du den här vägen någon gång igen

var noga med att undvika min blick

för vem du än återvänder som i framtiden

förblir du ändå den du var när du gick

Ja den bilden är outplånlig i mitt hjärtas kammare

den bär jag med mig tills mitt sista andetag

Hur du gick som vore du den starkare av oss två

när det egentligen var du som släppte ditt tag


En bruten mans testamente

säg skrev jag det just i detta nu ?

En bruten mans testamente

en fåfäng dröm slagen itu.....








Fri vers av operation mindcrime
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-03 14:25



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Jag gillar den här dikten, gillar poesi på gränsen till ordsång, men det finns saker att utveckla mer. Kunde bli en riktig ordsång, om du justerade rytmen...
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

operation mindcrime