Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gråtande ros...

sitter och tittar på rosen
där den står så fin och stolt
det är den underbaraste ros jag sett
röda blad som blod och grön stjälk som smaragd

men så börjar rosen att tappa sina blad
en efter en ramlar ner sakta på backen
snart är backen fylld med röda blad

är det för jag är här hos rosen som
den håller på att dö eller är det naturens gång

en tår rullar sakta ner för min kind
nu står rosen där utan sina vackra blad

när jag tittar närmare ser jag nått
som liknar en tår eller är det en vattendroppe
rulla ner längs stjälken

jag tittar upp på himmelen för att se om det regnar
men det är strålande solsken och det värmer skönt
jag reser mig upp och går därifrån ,

vänder mig om efter några meter för att titta
på rosen igen, men nu är den inte där,

jag undrar om jag nånsin kommer finna rosen igen..




Fri vers av Morgan
Läst 400 gånger
Publicerad 2005-09-07 17:43



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Mycket mycket vacker -
2005-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Morgan
Morgan