Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-I JÄRNÖRNENS KLOR-

Herodes, Du, dårarnas kung.
Kung över Ceasarea
Kulissernas stad.
Herodes, din krona är tung.
Tyngd av din avund
Krönt utav vad?

Dubbad med en spira
av det kallaste järn.
Ditt rike kan inte bestå.
Din krona den skira
du gömde bak värn.
Från vad du ej kan förstå.

Herodes, kung Galen
Ditt liv ebbar ut.
Ditt förstånd likaså
Gav du dem valen
att slippa ditt öde
eller dog de ändå?

Ditt rike du lämnat
i järnörnens klor
ens templet bestod.
För vad du än ämnat
allt försvann utom
profeternas blod.




Fri vers av Thomas Jensen
Läst 456 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-09 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Jensen
Thomas Jensen