Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lockande vita.


Kom älskling,
kom så leker vi i snön.
Skriver testamenten i luften och
undertecknar med istapparnas vässade uddar.

Det här är vår stund,
din och min och tusen kristallers dans.
Älskande i det kalla vita
födda ur det trista grå.
Vattenbarn i tårens tyngd.

Kom älskade,
vi kanar ner längst
den sandade isrännan och
kastar oss i smältande snövallar.
Du och jag och tusen kristallers dans.

Förfrusna fingrar söker rulla blöta snöbollar
för att omkullkasta isprinsessans
sista chans till en lyckad piruett.

Blodet sticker under våta vantar
och i domnade handflator
trånar huden röra vid det tinade.
Det innersta rummet
av orörd snö.




Fri vers av Maria Natasja
Läst 428 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-03-11 12:02



Bookmark and Share


  Alstermark
Fantastiskt vackert. Självklart flöde. Spännande bilder i passande ramar. Tycker MYCKET om!
2009-03-14

  micke marin
snyggt ordat om stunden innan allt tar slut.
2009-03-14

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!
2009-03-12

  Rockalex
Lekens

livsavgörande

läkande
2009-03-12

  Maria Zena Viklund
snyggt skrivet!
2009-03-11

  Gisela Nordell
fin poesi!Härligt!
2009-03-11

  Mr Lindemann VIP
Jamen, här visade du en mer poetisk sida som slår ut i full blom och famnar iskrisaller och när snöflingor i gruppmöten
2009-03-11

  Ingmar Hård VIP
du har klass
2009-03-11

    FinnRaggarn
Welcome to my room

this is your dr. Snow.
2009-03-11

  CRAIDLARN
Ja detta ÄR helt fantastiskt. Bland det bästa jag haft äran att läsa av dig. Djupt beundrande, jag bugar och bockar för dig!
2009-03-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet annat vitt som är mycket mer lockande.

Men du, apropå orörd...Den där tv-reklamen om likör från Afrikas orörda savanner...Om de nu har hämtat likören där, hur kan savannerna då vara orörda?

Gnistra vidare du, Tash.
2009-03-11

  Night Soul Woman
Wiiii:) Ljuvligt skrivet! En underbar läsupplevelse!! Tack för läsningen*applåd*och*bokmärkes*
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja