Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden du inte talar



Varför ska det vara
så himla svårt
att vilja smeka
dig
varje dag
orka se de ord
du inte talar
när bara blickar ska
kunna
förklara känslor
varför
orkar jag inte
vända mig
om
och vinka
en slängkyss
eller två
vad finns kvar att
leva av
när luckorna stängts
hålorna fyllts till bredden
mellanrummen raderats
mellan oss
jag är du
och
du är jag
varför ska jag anstränga
när vi står på samma
plats
men tuggummit
börjar smaka gammalt
nu
soffan är nött
soptunnan full
jeansen är slitna
finns inget porslin
kvar att
kasta ansikten
röda av gråt
och barnen
har smällt dörrar
tillräckligt
överröstat skrik
med skrik
utan gehör
vad finns kvar att
leva av
när mellanrummet
raderat mellan oss
spänningarna släppt
och det finns inga
skrupler
ingen moral
inga fina väl valda ord
som skyler över
allt vi redan målat
svart

Varför ska det vara
så himla svårt
att vilja smeka dig
varja dag
varför orkar jag inte
se orden du inte
talar
när blickar borde
förklara allt.....




Fri vers av Havanna
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-12 11:22



Bookmark and Share


  Blåbäret
väl beskrivet om förlamningen som kan sätta in...
2009-03-12

  Öknens Ros VIP
Ibland är det som inte talas, mer talande än det som sägs...

Väl skrivet och beskrivet om känslor.
2009-03-12

  Njord
Underbart vackta ord. Snyggt formulerat hur man kan glida isär om man inte ser varann varje minut. Jag skrev Vill igår som också beskriver detta olyckliga skeende
2009-03-12

  Trädflickan
Känns som att kärleken försvunnit nånstans mellan det krossade porslinet och den fulla soptunnan.. Utnött som soffan.
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna