Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I din frånvaro finns inget liv.


Jag dricker mitt kaffe på café,
och läser helst min tidning allena.
Mitt hår är tovigt, men vad gör det,
mina underkläder är rena.

Jag sover oftast ensam, i egen bädd,
om jag inte sover hos nån annan.
Uppfyller drömmar, där jag blir sedd,
och kanske smekt en stund på pannan.

Jag sätter på mig klänning ibland,
och köper mig en ask cigaretter.
Dansar ensam med ett vinglas i hand,
miljontals stjärnklara nätter.

Jag antar att det inte är mycket till liv,
men det är just så, som jag beskrivit.
Och mitt enda självömkande tidsfördriv,
är tanken på vad som kunde ha blivit.

Vad som kunde ha blivit.

























Fri vers av Maria Natasja
Läst 365 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-03-14 22:15



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
kan höra musiken..
2009-03-15

  Alfie M
Ensamheten lyser genom dikten.
Otroligt känsligt och fint.
2009-03-15

  Ulf Popeno
Jag skulle velat ta "Jag antar att det inte är mycket till liv,
men det är just så, som jag beskrivit." och göra det till en refräng , för det är, en härligt rytm, i min smak. Lång vokal i första meningens slut - två korta i den andra. Det finns en kraftfull innebörd i den, i enkla ord, om summan av det sista innersta värdet.

Vi tänker så mycket på saker som skulle kunna ha blivit, på det som ska komma och det som varit. Och allt hade kunnat bli så mycket bättre. Alltid. Det finns en smärta i det. Lika mycket som det finns en skönhet i nuet, den enda närvaron som verkligen existerar.
2009-03-15

  hawkeye
Vackert, fram för fler rimmade alster av dig :)
2009-03-15

  Rockalex
Saknaden

sorgen

smärtan
2009-03-15

  Fredric
oj, så längtande och bittert, men ändå inte... Ändock är jag tacksam för att du har tvättider...
2009-03-14

  Caprice! VIP
Och så sjunker man djupare och djupare ner i ensamhetsträsket... Bättre med solitude än isolation - för då har man själv valt det.
Välfångat!
2009-03-14

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!
2009-03-14

    FinnRaggarn
Hattarna har du dom på dig när du dansar .

Inuti hatten får det ju plats till

Vad som kunde ha blivit.
2009-03-14

  Gryft
Sött så fint.. =)
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja