Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har hittat skatten

Jag har hittat kartan.
Jag har funnit skatten.

Det som vi knullar, super, knarkar, slavar, spelar oss till.
Det där som vi söker.
Igenom allt.
Det där som gör att tiden bara rinner.


Jag har hittat meningen.
Jag har hittat nyckeln till drivkraften.

Jag har hittat min uppgift.

Det va dem där små sa det.
Pojken och flickan som satt i farfaderns knä.

Det var deras ögon som gav mig den efterlängtade nyckeln.
De där små blå som bländade mig med kärlek.

Dem satt bekvämt och lyssnade med oerfarna öron.

Dem skrattade och ryggade till av spänning när farfadern
berättade hans livs historier.


Jag ska bli den bästa farfadern i världen.
Jag ska berätta historier som hjälper, göder liv, slaktar fördomar.
Jag ska berätta historier som får dem att gråta av skratt.

Dags att öppna ryggsäcken och ge sig ut i världen och plocka de erfarenheter som väntar.




Fri vers av Marjavaara
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-16 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara