Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vanlig dag på dagis


Våra små robotar

Vänster höger framåt marsch.

En kontrollerad kedja av rastlösa barn
marscherar likt en trupp tyska soldater

Som en flock robotar

Inte en min
Ingen lek
Två och två och rakt på.

De passerar

Lekfulla hundar, glada pensionärer, lyckliga par.

Den rutinbaserade rundan är slut.

Grindarna slås igen likt ett fängelse.
De stackars barnen sitter inne och beundrar naturen
som står som prydnad utanför de hotfulla grindarna.

I timmar fantiserar de om de vackra gröna vilda

I timmar längtar dem efter herr och fru ego.

När kvällen anlänt blir det hämtade, matade och underhållna av en halvtimmes bolibompa.

En kortfilm om pojken Ali som sprang en mil om dagen för att
hämta moderns medicin som är våra torra skors mardröm.

Han bar kannan med ett leende.
Ett leende som ger svenskarna en fet spark i magen.
Ett leende som fångar tittarnas ögon och får oss att tänka.

Tvn slås av och de blir nattade.
Snart vaknar de som robotar igen.




Fri vers av Marjavaara
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-19 11:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Beska droppar nutidshistoria!Applåd!
2009-03-24

  peter markurth
rak..
2009-03-19

  annso.fie
Snyggt, starkt, och tankvärt..
2009-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara