Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den oändliges talan i tidens början


Den oändlige

Min tid är nu,
min tid var då,
och min tid kommer att vara
ända tills tidens ände.
Jag har sett gudar komma och gå,
men till sist är det bara jag kvar,
ombesörjaren av Yggdrasil,
världarnas byggmästare,
månens beskyddare
och solens helare,
havens fundament.
Jag, oändlig in i evigheten,
kommer att ledsaga dig genom dessa sagor,
som skall berättas för dig.
Andra känner mig som den förste,
vissa som den siste
och en del kallar mig till och med mig för döden,
och några ger mig mitt riktiga namn:
"Tiden självt."




Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-31 23:15



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
...eller kanske Tao?

Det här var fint med ett flöde som jag gillade skarpt!
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson