Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solidaritet som om det vore en människa...


Det Rebelliska Ordet

 

 

Intar min rätta skepnad,

Så att solen och månen får bevittna;

Ett lejon i familjen Svennsons trädgård.

Som delar ut äpplen till kvarterets hungriga ungar.

De kallar mig för Solidaritet.

Jag ryter så att frukten faller till marken.

Matar folket och spottar ut kärnor på moder jord.

Motståndet ska växa som ett träd.

Äppelblommorna doftar Revolution.

Plötsligt ser jag hur en mur slingrar sig runt staden,

Och jag morrar högt.

 

Spränger sten ur partiklarna. 

Tegelstenarna är mjuka.

Muren jämnas till marken.

Jag spottar ut svarta moln,

Som formar bilder av mitt liv.

Härdad och igenomskrapad.

Askan vet om sin överman.

Jag kommer ständigt tillbaka.

Blåser mitt pollen i vinden.

Vässar spjutet med tungan.

Vassare än vass.

Dag som natt.

Oövervinnlig.

Säg inte mitt namn.

Ropa och sjung det.

För....

Jag är ett ord som inte kan DÖ!




Fri vers av "Dempa"
Läst 417 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-05 21:01



Bookmark and Share


  Marjavaara
Braa som faan..

Sköönt att läsa.

Bara glider
2009-04-05

  Mr Lindemann VIP
i en stark övertygelse faller orden här likt plogbilar längst med marken
2009-04-05

  Roula O
bra skrivet!
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående


"Dempa"