Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om himlen öppnade sig...



Om himlen öppnade sig
skulle du då
komma mig till mötes
Skulle du då vila
tätt intill
som om blixten precis
slagit ner

Om jag tyst viskade ” kom ”
skulle du då
vända om
eller våga ta chansen
innan himlen helt
faller ner
och stjärnorna inte längre
något ljus ger

Om mina röda läppar
formade orden
som du älskar
att höra
Skulle ditt hjärta
slå snabbare då
och din kropp
skälva till

Om tunga regndroppar
började dansa
vilt på vår hud
hade vi badat nakna
i regnet då
Skulle du kanske viskat
att du vill att tiden
ska stå still

Om livet kommer tillbaka
och alla isar
smälter ner
då när solen värmer
våra frusna fingrar
Skulle du då
låta himlen
öppna sig igen
eller skulle du gå?

Om stunden här och nu
visade sig vara
din sista
Hade du då omfamnat mig
låtit mig älska dig
eller hade du
åter lämnat
det som kunde ha blivit
vi två…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-07 14:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Utan att vara diskriminerande så tror jag att bara en kvinna kan skriva en så mjuk och len dikt.
2009-04-07

    Ken Cassel
Det är klart att jag hade omfamnat dig

Kram på dig
:)
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen