Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodiga ögon

Puckoflaskan med grus
träffade mitt huvud.
Smällen fick mig att böla

Storstruten som min
Mamma sa nej åt
fick mina ögon att vattnas.

När jag sov borta
fick min saknad efter mor och far
mig att gråta.

Jag var ett barn.

Barn är barn
Tårar är tårar.

Tårar som föll
lika naturligt
som skrattat
som skrattades.

Jag saknar det där
Sköna salta blöta

Saknar att se mina
Ögon blöda.

Saknar att släppa smärtan fri.

Att låta den rinna ner för mina kinder
och sedan är det bra.

Tonåren kom.
Tårarna slukades upp av målbrottet.

Nu har vuxenlivet tagit över
Nu trycks smärtan bort.

Tårarna är slut.

Smärtan bildar en
stor grå klump
inom mig och hålls
Instängd.

År av smärta
Som hålls inne.

Jag vill släppa den lös.

Vill se mina ögon blöda.





Fri vers av Marjavaara
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-08 09:49



Bookmark and Share


  David Calvert
roande text.

gillade, uppskattade.
2009-04-10

    ej medlem längre
"görbra" som vi säger i värmland.Du kommer lyckas.kanondikt!
2009-04-08

    ej medlem längre
"görbra" som vi säger i värmland.Du kommer lyckas.kanondikt!
2009-04-08

    ej medlem längre
Texten visar en mognande själ-med mod -som kommer lyckas finna just genom att våga!
2009-04-08

  peter markurth
e ju bra, snyggt knutet...
2009-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara