Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Istället för en örfil.


Till Ers Excellens Hr Odell



En nyårsraket mot himlen i en sommarnatt
i min klass fattade och fattar vi inte ett skvatt
vart resan oss skulle bära.
Vi fortsatte skratta och svära.

En dag var det mottagning i ankomsthallarna
våra barn kramade de statsunderstödda nallarna
och stämde upp i sången.
Jag trodde på Politiken den gången.

Sedan blev det utförsäljning till lägstbjudande
och då såg jag att det var kommersen som var sjudande
i den folkmassan.
Vi gick legio till Fösäkringskassan.

Det blev natt, och röda prislapparna sken i natten
över järnvägsräls.
Kom, kommers och utförsäljning, oss fräls!




Fri vers av Janjohan
Läst 317 gånger
Publicerad 2009-04-10 20:18



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Odell . DÄR har vi en ÄKTA FARISÉE !!!!!!
2009-04-10

  peter markurth
bra
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan