Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom och väck mig

jag försöker väcka de döda
kastar ur mig brutala sanningar
överröstar slagsmålen med Mozart
och ler åt de som hugger mig i ryggen

jag ser åt höger när jag korsar gatan
blir påkörd från vänster
utan att ramla omkull
och gå sönder

jag söker faran för att lära mig att inte reagera
skrämmer livet ur mig och alla de döda
börjar tala i kärlekssynonymer
i syfte att få skåla med kungen

jag sväljer vatten och stenar på Nobelmiddan\'
flätar Drottningens hår
och tror på monarkin om hon ber mig att brinna

jag lovar dyrt och heligt att ta på mig Sveriges skuld
kryper till korset och piskas som syndabock
i hopp om att få hålla en främling i handen
när Undergångens alarm ljuder

jag sopar gator och skriver under papper med andras namn
står på barrikaderna och skriker \"mer fred åt folket\"
jag försöker väcka de vakna
när väckarklockorna blivit ett utdött släkte




Fri vers av Linda A
Läst 475 gånger
Publicerad 2005-09-15 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A