Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad min far...ser hans ensamhet...
(skriven i omvänd könsroll)




Dagarna efter

Hon tummar på honom
smeker handen över hans skjorta
trycker sitt ansikte mot den doft
och druknar däri

då hon tagit sig upp till ytan 
lägger hon sorgen i mellanrummet
där den famlar efter hennes styrka 

Hur städar man bort lycka?

hur packar du ner den i en låda
förseglar och skickar iväg den 
för att skänka till de mer behövande?
-de levande-

Det omedvetna ständigt närvarande 
skakar på huvudet till försvar

vill inte förstå, vill inte duka för en
lägger sig i tomrummet
instängd i ett hörn
vill inte skrapa på ytan


Hon tummar på tiden
förstår att den stannat
att hon får dra upp den igen




Fri vers av Rosen VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-05 09:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och kärleksfullt
skriver du om ensamheten
2009-05-05

  Mygg
Så underbar kärleksfull och ömsint beskrivning av ensamheten!
Blir djupt berörd!
2009-05-05

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet, ömsint med vemod i !
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP