Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen i spegeln - en sångtext

Jag har varit borta i flera dygn.
Jag har druckit mer än jag tål.
Denna själen har för många stygn
och den ende som säger skål
- är mannen i spegeln.

Jag har lovat men svikit på nytt.
Jag har ångrat men gjort igen.
Den jag älskat har redan flytt,
så jag talar till min ende vän
- till mannen i spegen.

Så vem är jag
Vem skriver regeln
Vem ger mig svar -
Mannen i spegeln?
Vart ska jag nu?
Jag sätter seglen
och slår itu
mannen i spegeln!
Jag slår mig ut.
Jag bryter regeln -
och jag gör slut
på mannen i spegeln!

Jag har sprungit den mörka skog.
Jag har väl aldrig kommit fram,
Men nu är det slut, jag har fått nog.
Jag bär mitt kors, jag bär mitt lamm
- till mannen i spegeln.

Så vem är jag
Vem skriver regeln
Vem ger mig svar -
Mannen i spegeln?
Vart ska jag nu?
Jag sätter seglen
och slår itu
mannen i spegeln!
Jag slår mig ut.
Jag bryter regeln -
och jag gör slut
på mannen i spegeln!















Fri vers av Erik L
Läst 477 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-15 09:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tragisk men komisk samtidigt.
2009-05-26

  Yvonne
Tragisk text men med hoppfullt slut. Gillar upprepningarna. Bra form, rytm och flyt. Applåd och bokmärke.
2009-04-26

    Bodil Sandberg
Först tolkar jag in att mannen i spegeln ..han vill inte vara kvar längre..men i slutraderna känns det mer som om han börjar ett nytt liv här och nu..han vill något annat..och han tänker se till att så ska det bli - ja så tänker jag här..vilket som det är en fantastisk låt text..fattas bara musiken..du är enastående min vän!!!!applåder och sparas såklart
2009-04-16

  systeringer
Riktigt nedstämt och trist, rytmiskt och mörkt, helt i din underbara anda!
2009-04-15

  -Ulla Tilemo- VIP
En dyster text som gör ont. Att vara självdestruktiv och se sig i spegeln....hemskt och monstruöst.
Det gäller att förlåta sig själv för felstegen. Sopa ihop resterna, och försöka hitta andra vägar! Men också att vara snäll mot den som inte må bra. Riktigt snäll.
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L