Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lösningen

Mina ögon är fokuserade.
Inte en blink.
Pupillerna siktar in sig.

Mina steg målar gatan Thriller.
Lugna kontrollerande steg.

Huvan bäddar in min vrede.

Gatan leder mig fram igenom vaktande lyktstolpar
och en nattlig tysthet.

Snart är jag framme.

I åratal har jag vart rädd.
Rädd för att sticka ut.
Rädd va folk ska tycka.

Men just den här natten
ska jag våga.

Jag grepper tag i den hotfullsvackra lösningen.

Mina fingrar blir fort förälskad.

Ju närmare jag kommer ju mer blommar hatet.

Han står där omedveten om vad som ska ske.
På ett vanligt tråkigt normalt jävla sett.

Han vänder på sig och möter min pipa.

Förälskelsen har förvandlat fingrarna till ett gäng kåta avtryckare.

Men först
så spottar jag stora ordentliga ord.

Berättar sagan om hur jävla snygg jag är.
Förvirrar han med självkära meningar.

Jag avslutar med ett brett leende
och trycker av.

Han faller.

Jag pepprar hans rygg
med ett par romantiska skott.

Han ligger där
Död

Den normala.

Död på ett normalt sett.

Jag vänder på aset,
tar plånboken

letar upp körkortet

Läser dödingens namn.

Jante Lagen

Läser det om och om igen.

Tar fram zippon och bränner även hans namn




Fri vers av Marjavaara
Läst 222 gånger
Publicerad 2009-04-15 13:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Såinihelvetesbra grepp-story och mål-Bullseye!
2009-04-15

  "Dempa"
Ouff!

Det var krut i denna asså.
2009-04-15

  peter markurth
snygg skildring
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara