Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Predikanten och djävulen på mina axlar


Alla blickar är riktade emot dig där du står där och predikar
i din talarstol
På min vänstra axel
Du står där i ett svartklätt skynke som mer ser ut som en kjol tillsammans med din vita krage runt din hals
Och du står där och predikar om Jesus läror
Något som du verkligen tror på
Så att predika om Jesus läror, har blivit till ditt kall
Jesus, han som tog emot alla människors synder på sina axlar när han vart korsfäst för att mänskligheten skulle kunna hålla sams
och kunna hela sin sår
Kunna känna ångest för sina synder ….

Alla blickar är riktade emot dig där du står och predikar
i din talarstol
På min högra axel
Du står där rödklädd med två långa horn, och ett fett grin
Du är djävulen själv
Så du står där med ett fett flin
Och allt det som du propagerar för låter ändå inte så tokigt, för du har den där rätta blicken
plus att jag tycker att du verkar så himla cool
Ärligt talat
Ganska så charmerande faktiskt

Så nu undrar jag bara vem av er ska jag tro på
I vilket fall som helst, så jag bestämmer mig i alla fall fatt inte tro på någon av er utan jag bestämmer mig istället för
att ta mina egna beslut
Mina egna beslut efter mitt eget förnuft
Och om det sen går bra eller åt helvete spelar ingen roll, för jag tycker redan att leva, är redan jävligt tufft
För jag vet att livet är fullt med prövningar …..

Ken Cassel
17/4-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 261 gånger
Publicerad 2009-04-17 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel