Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår

Åh
ljumma vind
och böljande ängar
av vallmo
fläktande syrén
och knoppande tulpan
åh
flaxande fluga
och surrande humla
av himlen
svävande svala
och hemvända trana
åh
porlande bäck
och skummande vågor
av havet
vildaste forsen
och lugnaste ån
åh
övervintrande fjäril
och röda nyckelpiga
på bladet
lekande groda
och arbetande myra


åh ljumma vind
och böljande ängar
av vallmo
fläktande syrén
och knoppande tulpan



våren är er




Fri vers av Havanna
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-20 10:43



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jag blir förförd av en vårvind mot min kind

sensuellt kommer blomstren mig till mötes på vårängen

med prunkande blad niger träden lätt när jag är i närheten

Grästråna på marken böjer sig ödmjukt då jag försiktigt vidrör dem med mina nakna fötter

Den blå himlen lutar sig ned och nuddar mig lätt på axeln

Vindar möter mig och viskar i mitt öra

Så kom inte och säg att våren inta till talar er!
2009-04-23

    ej medlem längre
Åh, vad härligt skrivet om våren!
2009-04-23

  Peter Stjerngrim VIP
Våren är och ger
liv
inspiration
värme
nyfikenhet
förutsättningar
för en rikare verklighet
där kärleken
obevekligen
skapar sin egen realitet

i en tid som inte är för ensamhet
2009-04-23

  Teresia Ridell
Härligt !
Ja våren är här o det bubblar o brister, doftar o sjungs !
2009-04-20

  blaite
Schysst med ett litet vår tal..själv har jag j-t svårt att skriva om posetiva saker men du lyckas bra..
2009-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna