Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ajjabajja

Jag var sex år eller sju.
Mina vänner var tio och vi hittade en tunn bok.

En rutten, sönderrunkad bildbok.

Mina vänner på tio skrattade
Äcklades
Asgarvade och pekade.

Inte jag.

Det var nått nytt.

Nått som såg ut att tillhöra
Hålla för ögonen ämnet.
Nått ajjabajja.
Någonting förbjudet.

Det där förbjudna gav mina
oerfarna ögon en ordentlig smäll nyfikenhet.

Det var nakna vuxna.

Nakna vuxna med munnar på ställen
där urin och bajs forsade.

Nakna vuxna med viga kroppar.

Nakna vuxna med en skrotad blyghet.

Det var ajjabajja.

Riktigt mycket
ajjabajja.

Det var en helt nyvärld för mig.

En värld som jag senare i mitt liv
använde som flykt.




Fri vers av Marjavaara
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-22 21:51



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Du har en egen ådra, värna och vårda den väl.
-Styggt Stiftat Mannen-
2009-04-24

    Erika H
Du skriver om detta som är en milstolpe i varje människas liv med en härlig nyfikenhet och vakenhet.
Tycker om hur du beskriver och reflekterar.
Inget är banalt eller torftigt utan rakt, öppet och smått mystiskt.

Riktigt snyggt!
2009-04-24

  Svartsilver
denna var bra.
2009-04-22

    ej medlem längre
Denna köper jag-till utbildningsyfte-för alla som påstår att porr är ok att sprida hursomhelst-ansvar i denna text-inte för att jag är förvånad-för att jag blir glad över dina värderingsgrunder här!
Faktiskt lite stolt över min skrivarvän! Igen!
2009-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara