Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undergivna fingrar

En glasruta.
Några cm tjockt.

Innanför
Fingrar tjocka, smala, gamla, slitna fingrar på
färgglada flaskor, burkar, tetrapack.

Fingrar som är slavar till kapten med törsten.

Jag ser det hela.
Utanför glasrutan.

Mina fingrar är i fickan.
Mina fingrar kan smita där ifrån och umgås med dem
andra törstiga fingrarna.

Jag knyter fingrarna till en rädd näve.
Som en boll
Som en undergiven byracka.

Släpper jag upp näven
traskar in
Och målar kassaapparaten med återfall.
Blir jag ensam.

Inte ensam ensam.

Folk finns
Men
Ensam på riktigt
Ensam på en fullsatt arena.
Ensam i själen.

Mina nävar håller sig
Mina steg går därifrån

Mina fingrar vill ha pennan istället.





Fri vers av Marjavaara
Läst 206 gånger
Publicerad 2009-04-24 01:29



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Fem små smutsiga fingrar på orden.
2009-04-24

  "Dempa"
poesi botar ta me fan allt :)
2009-04-24

    Erika H
Men ensam.
På riktigt ensam.
Att snacka med sig själv, i längden, blir det tommaste till slut.
Går vidare.
Med insikten.
Pennan... eller vad som helst annat... är större.

Tycker om styrkan du för fram här. Texten känns. Bilderna kommer. En glasruta. En vägg. Två liv.
2009-04-24

    ej medlem längre
Förutom att helheten är läsvärd,så har du en fras som stannar-"knyter mina fingrar till en rädd näve"-fan va lysande bild av rädsla-blir lite snattarsugen!!
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara