Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Byn som jag älskar


Marma

En glittrande sjö omringar el-stolpar, öar, bryggor.
Som ett tråkigt vykort
Men verkligheten berättar en annan saga.

Fåglarna sjunger samma sång för mig som för er men doften
skiljer sig.

Det doftar barndom, lek och nuets blick.
Det doftar kärlek, värme, frihet.

Det flödar drömmar likt solen skänker värme.

Drömmar om att få ge barn glädje som denna bys konung och drottning ger mig.
Drömmar om ett hus en tidig morgon och ett livs cv lekande på gräsmattan.
Drömmar om att bli som Farmor och farfar.

Jag sitter nu här med pennan på bänken i paradiset.

Ett paradis med gräs, sjöar, människor, hus, hundar med en enda färg.
Den där nyansen med minnen.
Den glädjefulla
Gåshudsnyansen.

För er är detta inget paradis.

För er är detta en genomfart från nollåttaland till norrland.
För er är detta en utbölings tortyr.
Blickar med en spätts nyfikenhet.

För er är detta en trist jävla byhåla.

För er ja.

Men inte för mig.

Det är affären till det gapande minneskortet




Fri vers av Marjavaara
Läst 178 gånger
Publicerad 2009-04-24 01:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Marma är onekligen vackert, därnere vid vattnet i alla fall.
Jag minns barndomens valborgsmässobrasor där.
Fast jag växte upp i närbelägna Älvkarleby.
2009-04-25

  Dr Jimmy Johansson The 777
Mvg:-
2009-04-24

  Bjarne Nordbö
Kärleksfullt om att vara hemma.
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara