Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text har något år på nacken, men funkar nog minst lika bra idag som då jag skrev den. Naturligtvis är denna en känga åt den nuvarande regeringen;-)


Bästa medicinen!


Nu svenska medborgare
ska ni få se på andra bullar
så att pengarna återigen
mot rätt håll rullar!

Är du deprimerad
utmattad och sliten
orkar knappt ur sängen
hjärntrött och väderbiten

Då har vi faktiskt lösningen
som passar dig galant
och på det tjänar vårt land
en ordentlig slant!

Så lyssna till oss kloka
som vet hur det ska va´
man är inte sjuk
bara för att man är trött
att bara stanna hemma
är faktiskt ganska slött

Vårt land är i kris
vi måste alla hjälpas åt!
Här hjälper inga böner
och inte heller någon gråt!

Nej bästa medicinen
är inte ro och vila
utan att till arbetsplatsen
dagligen ila

Så ryck upp dig ur din slummer
och ta klivet ut till livet
för du vill väl inte ses
som en parasit av stora mått?
Tänk vad smarta vi är
som återigen nya ideér fått!

Allt är så klart
för vårt lands ve och väl
och tror du nåt annat
då tror du fel!




Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-26 15:55



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Allt har blivit så "konstigt", man får inte vara sjuk, alla ska arbeta,
men detta drabbar ju inte de bestämmande, varken regering eller riksdag, de får betalt även om de är sjuka, de får betalt för att sitta och sova i riksdagen, på dem går ingen nöd.

Men pengar måste sparas, på allting, men vissa saker får kosta, hur mycket som helst.

Mycket märkligt?? Bra att Du tog upp detta. Vackert formulerat!
2009-04-27

  Larz Gustafsson VIP
"Politiken är ett skuggspel
för det är ju pengarna som styr" (Dag Vag)
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen